מדריך לביישנים: איך להתחיל "סמול טוק" עסקי?

לסמול טוק, יש חשיבות רבה בסביבת הפעילות העסקית. בעזרתה אנשי עסקים, עצמאיים ומנהלים, יכולים לשאוב וללמוד פרטים חשובים על האדם עמו הם מעוניינים ליצור קשר עסקי. היכולת לשוחח שיחת חולין על נושאים שאינם קשורים לעבודה, היא חלק בלתי נפרד מיצירת וביסוס קשרים עסקיים וכן מיצירת אמינות עסקית שלכם ושל הארגון אותו אתם מייצגים.



השיחה המקדימה, מסייעת "לשבור את הקרח" ויוצרת מגע אנושי חם, המהווה בסיס טוב לתחילתה של מערכת יחסים אישית מתפתחת, שתוביל בסופו של דבר גם למערכת יחסים עסקית. אולם לעיתים, שימוש שגוי בסמול טוק, עלול להביך ולפגוע בקשרים עסקיים מתפתחים. על מנת להימנע ממצבים מביכים שאלו, מוטב להתכונן לקראת מפגשים ושיחות אלו.

1. צרו קשר עין – לצורך הצטרפות לשיחה ניתן ליצור קשר עין עם אחד המשתתפים, לחייך ולחכות עד שיפנו אליך ויצרפו אותך לשיחה.



2. אל תתפרצו לשיחה – במהלך הצטרפות לשיחה קיימת, אסור להתפרץ. מומלץ להקשיב ולקלוט את נושאי השיחה תחילה ורק בהמשך להחליט אם מתאים להצטרף.



3. דברו על נושאים כלליים – השאלות שרבים שואלים את עצמם לגבי ה"סמול טוק" הן – במה להתחיל, מה הנושאים עליהם כדאי לדבר, על מה מותר ועל מה אסור לדבר וכו'. ובכן, בין הנושאים המומלצים לשיחה שכזו נמצאים? עבודה (במה אתה עוסק, כמה שנים בתחום), מגורים, חופשות (לאן אתה אוהב לנסוע, באיזו תכיפות) ותחביבים (ספורט, מוסיקה, אמנות, עיצוב, בישול, וכו').



4. נסו להימנע מנושאים הקשורים לפוליטיקה – דברו על נושאים המעניינים את הסביבה. נושאי פוליטיקה עלולים להרוג כל שיחה, הרבה לפני שהיא תפסה תאוצה. השאירו מחוץ לשיחה גם טרגדיות אישיות, גזענות, ונטיות מיניות.



5. אל תנסו להרשים – רוב האנשים חושבים שבסמול טוק אנחנו חייבים להרשים, מה שהופך את הסיטואציה למלחיצה עוד יותר. זה קורה כי לרוב יש גם ציפייה להפציץ בשורת מחץ ולהוכיח את עצמנו. אם תראו בסמול טוק שיחת היכרות נעימה, אזי המעמד יהפוך לפחות מלחיץ.



6. סוף טוב, הכל טוב – לא די שהשיחה עצמה תהיה טובה, אלא גם הדרך שבה אתם בוחרים לסיים את השיחה. הכינו לעצמכם כמה משפטי מפתח שיסייעו לכם לסיים את השיחה כך שתוכלו להמשיך בנועם בדרככם וגם להשאיר רושם טוב.


מה לא לעשות בסמול טוק?
אל תנסו להשתלט על השיחה, לתקן שגיאות שפה של חברי הקבוצה, להשתמש בסלנג, להשמיץ, ללעוג או לרכל על אחרים בתחום ובכלל ולתקן את בני שיחך בעובדות שאינן משמעותיות. כמו כן, אל תתפרצו לשיחה ואל תפסיקו אדם באמצע דבריו. מומלץ להימנע מוויכוחים, אל תענו על שאלה שהופנתה לאדם אחר, אל תעלו לשיחה נושאים בעייתיים כמו נטיות מיניות, דיאטות, פוליטיקה ודת ואל תחלקו עצות, אלא אם התבקשתם להן.


הסמול טוק זוהי למעשה השיחה הקטנה, הקליק הראשוני שאנו יוצרים עם כל אדם על מנת ליצור את הרושם הראשוני הטוב ביותר. להבדיל משיחה שבה משתתפים אנשי מקצוע שמשוחחים על נושאים המוכרים רק להם ומי שאינו בקיא בנושא לא יכול לקחת בה חלק, שיחה מקדימה יכולה לעסוק בנושאים רבים וכל אחד יכול להשתתף בה.


* ירדן נוי, מנכ"ל BNI ישראל, ארגון בינ"ל לפיתוח קשרים עסקיים ונטוורקינג

אולי יעניין אותך

אגם זהבי במילואים - צילום פרטי (1)
רם-ברכה-בעלים-שותף-חברת-MOXIE-צילום-גיל-זבלודובסקי
ללמד נהיגה
ניר שמול - מנכל חברת שניר
עותק של 06

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
מכונה גלידה נינג'ה צילום יחצ
לירון ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח