במחקר החדשני ישתתפו 1,500 עיתונאים מ-300 ארגוני חדשות ברחבי העולם, בכללם מאה עיתונאים ישראלים. מאחורי הזרוע הישראלית שלו עומד צוות חוקרים מהמחלקה לתקשורת באוניברסיטת בן-גוריון, בראשות ד"ר צבי רייך, בסיועו של מכון חיים הרצוג לתקשורת, חברה ופוליטיקה באוניברסיטת תל-אביב.
"המחקר בוחן מהם הערכים המשפיעים ביותר על התרבות המקצועית של העיתונאים ומעצבים את תפיסותיהם, את הנורמות שלהם ואת דפוסי פעולתם" – מסביר ד"ר רייך. "מטרתנו היא לקבוע האם עיתונאים מושפעים יותר מן המעגל המקצועי של ערכים עיתונאיים בינלאומיים, ממעגל הערכים הלאומיים, מהמעגל של הארגון המעסיק אותם או אולי ממטענם האישי. התוצאות יאפשרו להשיב על כך, מנקודת מבט השוואתית בינלאומית".
המדינות הנוספות שנוטלות חלק במחקר הן: ארה"ב, גרמניה, שוויץ, ספרד, רוסיה, סין, טורקיה, בלגיה, ברזיל, בולגריה, פיג'י, אינדונזיה, רומניה, אוגנדה. "לא היה פשוט להרכיב את הפאנל הישראלי. השתדלנו לכלול בו מגוון של עיתונאים בדרגים שונים: מעיתונאים מהשורה ועד מקבלי החלטות, בתקשורת המודפסת והמשודרת, הדוברת עברית, ערבית, אנגלית ורוסית".
ד"ר רייך, שהיה בעצמו עיתונאי, מוסיף: "אני מודע לכך, שעיתונאים נלהבים יותר לראיין אחרים מאשר להתראיין בעצמם, ועוד למטרות מחקר. ובכל זאת, אני קורא לעמיתי לשעבר לסייע לנו להציב את ישראל על מפת התקשורת העולמית".
המחקר, שאת שמו ניתן לתרגם ל"עולמות של עיתונאויות" (Worlds of Journalisms) מלווה באתר אינטרנט, שבו מוצגים בין היתר מטרותיו, משתתפיו, והרקע לו. כתובתו היא https://www.worldsofjournalisms.org.