מחקר של CIA קובע: מחצית מהציבור מוציא למעלה מ –3,000 ₪ על אמצעי מיגון

בשנת 2005 גדלה ההוצאה על אמצעי מיגון ביתיים בכ-10%, לעומת שנת 2004. כך עולה מסקירה שערכה CIA קרדיט אינפורמיישן אסוסיאיישן מקבוצת גאון שוקי הון. הסיבה העיקרית לכך היא גל האלימות שהביא איתו תחושת חוסר ביטחון אפילו בתוך הבית. עוד עולה מהסקירה כי מחיר קניה ממוצעת של מוצרי ביטחון נאמדת בכ- 5,000 ₪ ומעלה, ושהמוצרים העיקריים הנרכשים למיגון הבית הם: מנעולים, אזעקות וסורגים.



סקירה זו ואחרות ניתנות לרכישה באתר Allmarketing


https://www.allmarketing.co.il/Index.asp?CategoryID=218



על פי הסקירה שערכה CIA המתמחה במוסר תשלומים צרכני ועסקי עולה כי שוק הסורגים בלבד נאמד בכ- 500 מיליון ₪ בשנה, ובשנת 2005 חל גידול של כ- 45% במכירות סורגים לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מהסקירה עולה כי בענף הסורגים בישראל פועלות שתי קבוצות עיקריות: 1100 מסגריות קטנות המחזיקות בנתח שוק של כ-75% ממכירות הסורגים, וחברות סורגים גדולות המחזיקות בכ-25% מהשוק. בין החברות הגדולות שולטות מקסידור וטרילדור. המחיר ההתחלתי להתקנת סורג לחלון הוא כ- 300 ₪.



עוד עולה מסקירת CIA כי ענף הסורגים עבר שינויים ותמורות רבות בעיקר בכל הקשור לעיצוב. – בעוד שבעבר אנשים רבים נרתעו מלהתקין בבתיהם סורגים משיקולים אסתטיים .כיום, החברות השונות מייצרות סורגים אסתטיים, שמאפשרים להנות מהנוף הנשקף מחלונות הבית, סורגים שאינם מחלידים משום שהם עשויים מפלדה, איכות טובה של צבע (הצבע הינו אפוקסי מיובש בתנור ולכן אינו דוהה או מתקלף) ועוד .



בנוסף, כיום מייצרים סורגים בעלי פונקציות נלוות רבות כמו קיפול, סגירה ופתיחה ועמידות בפני חלודה למשך שנים רבות. סורגים אלו מיועדים לא רק להגנה מפני פריצות אלא גם במניעת נפילות של ילדים מהקומות הגבוהות. היתרון הבולט שלהם הוא היכולת להסיר אותם בקלות כשהילדים גדלים.



כלכלני CIA טוענים כי צרכנים רבים שנרתעו בעבר מלהתקין סורגים מסיבות שונות, נכנעו לנוכח אחוזי הפשיעה בארץ שגדלו בשנתיים האחרונות. הדבר בא לידי ביטוי בכל שכבות האוכלוסייה, בין אם מדובר באזורים מוכי פשע ובין אם מדובר בערים עם אוכלוסיה ממעמד סוציו אקונומי גבוה, שמהווה מטרה לגנבים. עוד טוענים ב – CIA כי פרמטר מוביל נוסף המשפיע על הענף הינו רמת הביטחון., ולכן מרבית המשפחות באזורי קו התפר, השרון והשטחים מוציאות סכומים גבוהים על סורגים ומיגון בכלל.



מהסקירה עולה עוד כי כ – 48.5% מהציבור מוציאים סכום של עד 3,000 ₪ למיגון הבית. כ-33% מוציאים סכום שבין 3,000-10,000 ₪, וכ-18.5% משקיעים למעלה מ-10,000 ₪ באמצעי המיגון השונים.



בכ-65% מהבתים מותקן לפחות סורג אחד ובכ-30% מהבתים מותקנים סורגים בכל פתחי הבית.




אולי יעניין אותך

מחזור
14008Pic29

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח