מחקר של Regus: מודל של מרכזי עסקים וחללי העבודה יתרום 10 טריליון דולר לכלכלה הגלובלית

במשך דורות רבים עבודה נקשרה עם משרד ומקום עבודה קבוע ועל פי רוב בשעות עבודה שנעו מתשע עד חמש. מהפיכת העבודה הגמישה משנה לחלוטין את מודל העבודה המסורתי המבוסס על גמישות של שעות ומיקום המייצרים תועלות הן לחברות והארגונים והן לעובדים.


לאחרונה יזמה Regus, מותג הבית המוביל של IWG, המפעילה כ-3300 מרכזי עסקים ביותר מ-110 מדינות מסביב לעולם, מחקר כלכלי-חברתי מקיף שבחן את יתרונותיו של מודל התעסוקה החדש ב-16 מדינות שלהן כלכלות מפותחות ומובילות וביניהן ארה"ב, סין, אוסטרליה, קנדה, ניו זילנד, סינגפור, שוויץ ועוד. והתוצאות מרשימות ומבטיחות – אימוץ שיטת העבודה הגמישה יתרום כ-10.04 טריליון דולר (!) לכלכלה העולמית עד שנת 2030.


עוד עולה מהמחקר כי:


– לקראת שנת 2030 8-13% מכלל המשרות במדינות שנבחנו יציעו תעסוקה גמישה ויהיו קשורות במתחמי עבודה משותפים. זה יוביל להגדלת פריון עסקי, לצמצום הוצאות תקורה עבור שטחי משרדים לחברות המשתמשות במרחב עבודה גמיש, ולחיסכון של מיליוני שעות המתבזבזות בנסיעות למקום העבודה.


– כתוצאה ממעבר למודל תעסוקה גמישה כלכלות סין והודו צפויות ליהנות מגידול הגבוה ביותר של התמ"ג– כ-193% וכ-141% בהתאמה. זה יבוא לידי ביטוי בתוספת של כ-1.4 טריליון דולר לתקציבה של סין וכ-375.8 מיליארד דולר לזו של הודו מדי שנה.


– בעוד עשור כלכלת ארה"ב תזכה לתוספת שנתית של כ-4.5 טריליון דולר – יותר מ-20% מתמ"ג של המדינה נכון להיום, ויותר מתמ"ג הנוכחי של גרמניה.


המחקר החדש מעלה עוד כי בנוסף לתמורות כלכליות אדירות המהפכה בשיטת העבודה מטיבה גם עם העובדים עצמם. כ-3.53 מיליארד שעות נסיעה ששוות לזמן המושקע בעבודה מדי שנה על ידי 2.01 מיליון אנשים, ייחסכו עד שנת 2030 בזכות מעבר למודל תעסוקה גמישה.


עופר ויתקון מנכ"ל Regusו-Spaces בישראל מציין כי גם בארץ ניכר גידול משמעותי בענף הנובע מכך שעסקים רבים מבינים את היתרונות הגלומים בעבודה גמישה. בשנתיים האחרונות שילשה Regus את מספרם של מרכזי העסקים הפזורים ברחבי הארץ והיד עוד נטויה. והוא מוסיף ומציין כי הוא צופה כי קצב ההתרחבות יוסיף ויגדל בשנים הקרובות ויזלוג גם לאזורי פריפריאליים".


מנכ"ל Regus העולמי איאן האלט מדגיש כי: "עבודה גמישה היא כלי רב-עוצמה שיש לו את הכוח להועיל לא רק לעסקים, אלא לחברות ולכלכלות שלמות. האימוץ המואץ של מודל תעסוקה גמישה והפיכתו לסטנדרט עבודה קבוע חוסך משאבים פיננסיים אדירים, משפר תפוקה, מייצר מקומות עבודה חדשים ומעניק לאנשים את זמנם האישי בחזרה". והוא מוסיף: "היום זה כבר ברור כי בתי עסק שרוצים להוביל ולהיות חלק ממהפכה בתחום סביבת העבודה חייבים לנצל כל הזדמנות כדי להעסיק עוד ועוד עובדים ברחבי העולם באופן גמיש יותר. "




אולי יעניין אותך

 נהון מנהל השיווק והסחר של מכבי פארם ורפאל חדידה ברזילי בעלים חב' ג'רוויטל ישראל צלם א
Alon Yaakob by Nadav Cohen Yonatan
 קליש קרדיט צילום דרור סתהכל
JD SPORTS צילום יחצ (2)
Untitled (1620 × 1080 px) (1)
 מנכל ומבעלי גרג קיטשן צלם אלעד גוטמן (42) -

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח