מנתוני ארגון מגדלי הדגים בישראל עולה כי צריכת דגי הבריכות הטריים בישראל בעונת החגים הקרובה ממשיכה לעלות בהדרגה וצפויה לעמוד על כ- 1,600 טונות. נתון זה משקף עלייה של 50 טונות בביקושים לעומת התקופה המקבילה בשנת תשע"ט ועלייה של כ- 100 טונות לעומת הביקוש בשנת תשע"ח. מסקר שביצע הארגון לאחרונה, באמצעות מכון גאוקרטוגרפיה, בקרב צרכני דגים בישראל עולה כי 52% מהמשיבים מעדיפים דג טרי על דג קפוא. מהסקר ג םעולה כי 75% מהם צורכים דגים לפחות פעם בשבוע, 52% מעדיפים דג טרי על דג קפוא ו72% מעדיפים דג מפולט על דג שלם.
בין היתר צפויים לעלות על שולחן החג של הישראלים השנה כ- 650 טון דגי קרפיון, 600 טון אמנונים, 200 טון דגי בורי, כ- 150 טונות של דגי בס וכן דגי אדמונית, ברמונדי, לברק, ועוד. בארגון מגדלי הדגים מזהים עלייה בביקוש לדגי בס וברמונדי: "הצרכן הישראלי אוהב להתנסות ולחדש ומשלב, לצד המנות המסורתיות, גם טעמים חדשים ודגים שעד כה היו פחות נפוצים בתקופת החגים".
"אם יש משהו שאנחנו יכולים לומר בברור זה שבשנים האחרונות אנחנו רואים פתיחות הולכת וגוברת מצד הצרכן הישראלי להתנסות בטעמים חדשים ומנות חדשות, לצד המנות המסורתיות של שולחן החג, כמו הבס, הבורי והברמונדי". אומר אלי שריר, מנכ"ל ארגון מגדלי הדגים בישראל. "אנחנו רואים בעלייה המתמשכת בביקושים הבעת אמון של הצרכן הישראלי בדג הישראלי הטרי ונמשיך לעשות כל שבידנו על מנת להמשיך ולהצדיק את האמון הזה. המגדלים נערכו מראש לעלייה בביקוש ולא צפוי מחסור בדגי בריכות טריים. במידה וייווצרו חוסרים נקודתיים, הם יטופלו על ידנו בכדי להבטיח אספקה רציפה ומהימנה של דגי בריכות טריים לכל אורך תקופת החגים".
בארגון מגדלי הדגים מציינים כי בניגוד לשנה שעברה, רוב ימי החגים השנה מתקיימים בימי אמצע השבוע ולפיכך צפויים פחות ימי מכירה בהן החנויות ורשתות השיווק פתוחות וקוראים לציבור להצטייד בזמן, על מנת להבטיח נגישות לדגים טריים ואיכותיים לכל אורך תקופת החגים.