סקר TGI יולי 05-יוני 06 מצביע על המשך מגמת הירידה בקריאת עיתונות והאזנה לרדיו

נתוני סקר TGI בוגרים לחציון הראשון של 2006 (יולי 05 – יוני 2006) , שפורסמו היום, מצביעים על המשך מגמת הירידה בקריאת עיתונות. ההאזנה לרדיו נמצאת בירידה אך בצורה פחות תלולה מהעיתונות.



לאורך חמש השנים האחרונות מבטא סקר TGI מגמת ירידה בקריאת 4 העיתונים הארציים היומיים המרכזיים בימי חול ובסופי שבוע. בתקופת יולי 01 עד יוני 02 סה"כ הקריאה המשותפת (בניכוי חפיפה)ל-4 עיתונים היומיים עמדה על 68.7%, ירדה ל-63.1% בתקופת יולי 03 – יוני 04 וכיום עומדת על 57.6%. מגמה זהה ניתן לזהות בקריאת עיתוני סוף שבוע בהם סה"כ הקריאה המשותפת של עיתוני סוף שבוע הייתה 81.6% בתקופת יולי 01 – יוני 02, ירדה ל-73.8% ביולי 03 – יוני 04 ועומדת כיום על 67.3%. גם האזנה לרדיו מראה מגמת ירידה מהאזנה יומית של 83.6% בתקופת יולי 01 – יוני 02 ל-77.6% כיום.



התמונה שונה במקצת בהביטנו על הזמן המושקע בשימוש בכל אחת מהמדיות. אם בתקופת יולי 01 – יוני 02 בילו הישראלים 130 דקות בהאזנה לרדיו ביום ממוצע, היום הם מבלים רק 118 דקות המהווה ירידה קלה. הזמן המוקדש לקריאת עיתונות יומית ביום חול ממוצע נשאר כשהיה בהיקף של כ-30 דקות ביום חול ממוצע. לא צריך לנחש באיזו מדיה הציבור הישראלי משקיע הרבה יותר זמן כיום. ביולי 01 – יוני 02 הממוצע השבועי של זמן גלישה באינטרנט היה 99 דקות. בתקופה יולי 03 – יוני 04 עלה ממוצע זה ל-159 דקות ועכשיו הגיע ל-221 דקות.


איתן כסיף, מנכ"ל החברה מעדכן כי: השנה השיקה TGI ניתוח חדשני המבוסס על שכבות סוציו-אקונומיות SEL (Socio-Economic Levels) המאפשר פילוח (סגמנטציה) של האוכלוסייה לשכבות המבוססת על מצב סוציו-אקונומי. מדד ה- TGI GLOBAL SEL מבוסס על 13 משתנים (השכלה, בעלות על מוצרים בני קיימא, טלפונים סלולאריים, ועוד). הבחירה במשתנים אלו התבססה על ניתוחים סטטיסטיים מורכבים של מאגרי TGI בעולם. הניתוח מחלק את האוכלוסייה באופן פרופורציונאלי ל- 4 שכבות ייחודיות המראות את ההבדלים ברמה הסוציו האקונומית: השכבה העליונה מורכבת מ-10% בעלי המדד הגבוה ביותר, השכבה השנייה מ- 20%, השלישית -30% והרביעית -40%. בניתוח זה השכבה הגבוהה ביותר – 10% העליונים, מייצגת את "צרכני העל" (super consumers)



באמצעות שימוש ב-SEL ניתן לראות כי היקף השימוש באינטרנט גבוה אף יותר בקרב חברי קבוצת 1 SEL (השכבה בעלת המדד הגבוה ביותר). בבדיקת הזמן המשמש לגלישה באינטרנט, חברי SEL 1 מבלים 357 דקות בשבוע בגלישה באינטרנט לעומת אנשי SEL 4 שמבלים רק 106 דקות. ההבדלים פחות קיצוניים בהשוואת קריאת עיתונים בין SEL 1 הקוראים עיתון כ-35 דקות בממוצע ביום לעומת אלו מ-SEL 4 הקוראים עיתון 28 דקות ביום. זמן ההאזנה לרדיו כמעט זהה בקרב 3 הקבוצות הראשונות (בסביבות 120 דקות ביום ממוצע). לעומתם, SEL 4, בדומה להתנהגותה בשאר המדיות, "צורכת" פחות רדיו ומגיעה ל-110 דקות ביום חול ממוצע.


אולי יעניין אותך

 סתיו מנכל בלנדר ישראל צילום סיון פרג'
 משרדי
 פרטנר
 רייבנבך צילום דקלה הוסטיק (9)
allmarketing262
allmarketing284

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח