מהן ההשפעות הקוגנטיביות, החברתיות והרגשיות של האינטרנט על הילדים? האם הילדים כיום שונים מהילדים של פעם? האם מערכת החינוך מתאימה עצמה לאתגרי העידן הוירטואלי? האם יש דמוניזציה של הרשת או שהיא אכן מסוכנת?
אלו רק חלק מהשאלות שעמדו במוקד כנס הקיץ של עמותת שנה"ב, להנצחת זכרו של ערן אדרת ז"ל, הפועלת מזה שבע שנים להעלאת המודעות לשימוש נבון באינטרנט, ובשיתוף עם ביה"ס למינהל עסקים במכללה למינהל.
לצד הפאנלים המקצועיים, הושק בכנס לראשונה פורום "קו לאשנב", ששם לו למטרה לשמש אוזן קשבת ולהעניק הכוונה דרך האינטרנט לגולשים אשר נפגעו בדרך זו או אחרת כתוצאה מחשיפה לתכנים פוגעניים ברשת. הפורום, שהינו ייחודי מסוגו בישראל, מופעל על ידי מתנדבים, בעלי הבנה והיכרות של האינטרנט, אשר עברו במשך שלושה חודשים הכשרה מקצועית מקיפה מצד מומחים בתחומי הפסיכולוגיה, המשפט וכן הדרכה מעשית וכלים למתן הכוונה דרך האינטרנט. הפורום מיועד לכלל הגולשים ברשת: הורים, ילדים ובני נוער הנתקלים בהצקות, הטרדות, פגיעות, רמאויות, חשיפה לתכנים פורנוגרפיים, הסתה, אלימות מילולית ברשת ועוד.
עם זאת, ובהתאם לתפיסת אשנ"ב, הרואה באינטרנט מקור לאתגרים ולאפשרויות וכלי לביטוי עצמי ויצירה, הכנס בחר להדגיש לא רק את ההשלכות השליליות של האינטרנט, כי אם גם את ההשפעות החיוביות של האינטרנט על בני הנוער והדרכים בהן ניתן לרתום את העולם הוירטואלי לפעילות מאתגרת לבני נוער וילדים. אחד הפאנלים בכנס הציג את סיפוריהם של חמישה יזמים צעירים ברשת האינטרנט ביניהם, ירין גאון, בן 17, יזם ומוביל עסקי שהקים את החברות Epays ו – Esms העוסקות בתחומי סליקה ו – SMS באינטרנט או עידו טל, בן 16 אשר פיתח משחק אינטרנט אשר שיחקו בו מעל 5 מיליון פעמים.
כמו כן, במסגרת הכנס יוענק פרס אשנב למורה היזם בתחום הגלישה הבטוחה באינטרנט לשנת תשס"ח.