קבוצת שטיר מוציאה לדרך את שבוע המזון ה- 34 עם 50 חברות מזון מארצות הברית, אנגליה, רוסיה, סין, טורקיה, צ'ילה, לטביה, סרי לנקה, פולין ויוון.
השנה עומדים אירועי שבוע המזון והמשקה בסימן השינויים בשוק המזון הישראלי. במסגרת זו ייערך כנס הקמעונאות בסימן "קמעונאות בעידן החדש – עושים חשבון נפש", והשינויים העוברים על ענף המזון בעקבות חוק המזון הפותח את השוק על מגוון מוצרים לתחרות מחו"ל וכן סימון המוצרים והדגש על הערכים התזונתיים.
במסגרת אירועי שבוע המזון תיערך אליפות ישראל פטיסרי-בולנז'רי 2017 בתוך תערוכתBake & Cake הנערכת אחת לשנתיים ומהווה את חוד החנית של החידושים בתחומי האפייה והקונדיטוריה בארץ. התחרות בניהולו של ג'קי חזן נשיא המגדנאים והאופים וצוות השופטים הכולל את השפים קונדיטורים המובילים מיקי שמו, שלומי פדידה ואלון גולדמן
גיל שטיר, מנכ"ל קבוצת שטיר לארגון כנסים ותערוכות בינלאומיות: "תעשיית המזון הישראלית נמצאת בימים אלה במה שנראה כפתחו של עידן חדש. מצד אחד הצורך בפיתוח מוצרים חדשים המתאימים לצרכן הישראלי לצד החוק לסימון ערכים תזונתיים, ומצד שני התחרות הגוברת מצד חברות מחו"ל עקב פתיחת השוק על ידי שורת חוקים חדשים. אין ספק שמדובר באחת התקופות המאתגרות ביותר שידעה תעשיית המזון בשנים האחרונות. על רקע זה, אנו גאים במיוחד לפתוח היום את שבוע תעשיות המזון והאירוח ותערוכות ישראפוד והוטקס 2017. מסורת של 34 שנים בה לוקחים חלק מיטב יצרני ויבואני המזון והמשקאות בעולם ובישראל, שמציגים במקום את מיטב החידושים בתחום המזון והמשקאות לצד חידושים בציוד וטכנולוגיות לענפי האירוח, הקמעונאות והשוק המקצועי".
"השנה אנו מארחים מספר שיא מדינות מחו"ל אשר הגיעו במיוחד לארץ כדי להציג כאן לראשונה את מוצריהן אשר ישווקו בקרוב על המדפים בסופר, בראשן טורקיה אשר הציגה בשבוע האחרון עשרות מוצרים מתוצרת מקומית שיגיעו לכאן בקרוב, סין שמסייעת לייבא ארצה מוצרים עם תעודות כשרות מהמזרח הרחוק, רוסיה, לטביה, בלארוס, שמביאות לנו מגוון אדיר של מוצרי חלב, ספרד שבקרוב תתחיל לייצא לארץ בקצב מוגבר את הגבינות והיינות המפורסמים שכולנו נהנים לרכוש בנסיעות לחו"ל וגם בירות מיוחדות", הוסיף שטיר.