רשת
BBB פותחת בימים אלה סניף ראשון מסוגו, המבוסס על קונספט "מטבח רפאים" (ghost kitchen). הסניף, המציע תפריט תחת פיקוח רבני צוהר, נפתח ברחוב ריב"ל
20 בתל אביב והוא מספק שירותי איסוף עצמי ומשלוחים לתושבי תל אביב, בני ברק, גבעתיים,
יפו והסביבה.
אהובה
תורג'מן, מנכ"לית קבוצת BBB: "מאז פרוץ משבר הקורונה, התנהגות הצרכנים השתנתה, וכיום שוק
ההסעדה נתקל בדרישה הולכת וגוברת לשירותי משלוחים וטייק אווי, בכל הארץ. זיהינו
הזדמנות עסקית, המאפשרת לנו להרחיב את איזורי המשלוחים שלנו, להציע מנות כשרות
לקהל המעוניין בהן, ולחסוך בתקורות רבות, שכן בקונספט מטבחי הרפאים, לא מוקמות
מסעדות בפועל. למעשה, רשת BBB מובילה את הטרנד החדש אשר
התפתח ביתר שאת בשנתיים האחרונות, במסגרתו מסעדות מספקות שירותי משלוחים, ללא
מסעדה פיזית, אלא רק עם מטבח פעיל."
'מטבח
רפאים' הינו סוג של שירות הסעדה, המפעיל מטבח מקצועי, ללא מקומות ישיבה, ללא
מלצרים, וללא פרונט מעוצב. הסניף אינו
מקבל קהל, ולכן אין צורך בהשקעה גדולה, בשיפוץ הנכס והפיכתו למסעדה המספקת גם חוויה
ואווירה. בהיעדר הצורך בהשקעות עתירות ממון במטבחי רפאים, נפתחת ההזדמנות למיקוד
ביצירת רווחיות ובמתן שירות משלוחים מקצועי, מהיר ויעיל, בין היתר בגלל שהן יכולות
לפעול באזור שבו הנדל"ן זול.
טרנד
מטבחי הרפאים נולד כתוצאה מהביקוש ההולך וגובר למשלוחי אוכל, ובהמשך ישיר להופעות
עשרות אפליקציות להזמנת אוכל, שהציגו חברות שליחויות כשירות, המאפשר למסעדנים לספק
משלוח במהירות מבלי לבנות מערך משלוחים בתוך המסעדה. בארה"ב נוצר
במהלך הקורונה הטרנד Kitchen
to Sofa – מהמטבח ישר לספה בבית. יש המכנים את שירות
זה גם "מטבח ענן", "מסעדה באפלה" או "מסעדה
וירטואלית".
בדצמבר
2019 ציין ה-'ניו יורק טיימס' כי מטבחי הרפאים מעודדים צמיחה של שירותי המשלוחים
למסעדות קיימות, וגם עבור יזמי אוכל שרוצים לפתוח מסעדה בלי לשאת בעלויות הגבוהות
הנדרשות עבור הקמתה.