רשת מסעדות אווזי מעמשיקה תת רשת מסעדות חדשה מודיעה על פתיחת רשת מסעדות נוספת בשם "אווזי כשר למהדרין". בשלב הראשון מושקות השבוע שתי מסעדות ראשונות לרשת הכשרה למהדרין (בפתח תקווה ובעפולה). הבידול בין הרשתות זו הכשרה והלא כשרה יתבטא בסגירת הסניפים בשבת וגם בלוגו חדש בצבע כחול (בשונה מלוגו רשת אווזי המוכר בזכות צבע הבורדו אותו נושא).
סכום ההשקעה בתהליך: מיליון דולר.
שני סניפים ראשונים לרשת "אווזי כשר למהדרין" הנם סניפי "אווזי" בפתח-תקווה ובעפולה אשר עברו הסבה לפורמט הכשר החדש אשר במסגרתה התקיימו תהליכי ההכשרה. הסניף בפ"ת (ממוקם בתחנת הדלק בנווה עוז) יפעל שישה ימים בשבוע ואילו הסניף בעפולה (הממוקם בעמק סנטר) יפעל גם במוצ"ש .התפריט נותר ללא שינוי קולינארי ואף נוסף תפריט עסקיות ייחודי לסניפים .
בעקבות הקמת רשת המסעדות הכשרה הוכשר גם המטבח המרכזי של "אווזי" הממוקם ביהוד אשר ממנו מסופקים מידי יום בשרים וסלטים טריים לכל סניפי הרשת. מח' הסלטים הוכשרה על ידי בד"צ בית יוסף, ומח' הבשר הוכשרה על ידי כשרות רבנות יהוד, ונפתחה מחלקת בשרים נוספת לסניפים הכשרים למהדרין. סניף פ"ת נתון להשגחת בד"צ "בית יוסף" בנשיאות מרן הראש"ל הגאון רבי עובדיה יוסף שליט"א. סניף עפולה נתון להשגחת הרבנות עפולה, בכשרות "למהדרין" בנשיאות הרב ראובן בנינו. הרבנויות מבצעות השגחה צמודה בסניפים ובמטבח המרכזי מרגע קבלת חומרי הגלם דרך הכנת המנות ועד הוצאתן לשולחן.
איציק לוי מנכ"ל רשת אווזי ציין הבוקר כי "אווזי כשר למהדרין" תיתן מענה לביקוש ההולך וגובר
לכשרות בקרב הלקוחות המסורתיים, הדתיים לאומיים ואף החרדים למסעדות גריל כשרות.
אני צופה כי עד סוף 2009 רשת "אווזי כשר למהדרין" תשתווה במספר סניפיה לרשת "אווזי".
רשת אווזי הינה רשת מסעדות הגריל הגדולה בישראל. המסעדה הראשונה הוקמה בשנת 1970 ומאז צמחה הרשת הדרגה ומפעילה כיום 13 מסעדות בפריסה כלל ארצית. ברשת מבקרים מדי חודש 150,000 – 200,000 סועדים. בשנת 2006 הסתכם סך הכנסותיה ב- 100 מליון ₪. הרשת מעסיקה כ- 600 עובדים.